Labouchere tactiek Blackjack

labouchere_tactiek__blackjack.jpg

Winnen met de Labouchere tactiek

Een van de bekendste blackjack systemen is de Labouchere Blackjack tactiek. Hoewel de naam Frans klinkt, is het systeem in Engeland bedacht door een Britse wiskundige die wel hield van een gokje. Hij bedacht een wintactiek waarbij je zonder je inzet telkens te verdubbelen toch een leuke winst kunt bereiken bij het spelen van blackjack. Het grootste voordeel: je hoeft niet veel geld in te zetten en ook geen kaarten te tellen!

Speel blackjack met de Labouchere tactiek!

Bepaal je doel

Allereerst stel je vast welk doel je wilt bereiken op een avond of in een gok-reeks. Hoeveel winst wil je maken? Het is verstandig om te werken met kleine hoeveelheden. Zo kun je bijvoorbeeld stellen dat je in de eerste reeks 5 fiches wilt winnen. Vervolgens schrijf je een reeks van getallen op, met als totale uitkomst 5. Dit wordt dus bijvoorbeeld: ‘1+2+1+1’. De volgorde van de getallen maakt weinig uit, maar het is wel te adviseren geen grote getallen op te schrijven.

De werking van het systeem

Wanneer je eenmaal een rijtje getallen hebt, begin je je eerste inzet. Deze inzet bestaat uit een optelsom van de buitenste twee getallen. In dit geval is de inzet ‘1+1=2’. Wanneer je wint, streep je de buitenste twee getallen van je reeks weg uit het rijtje. Je houdt dus ‘2+1’ over. Wanneer je echter verliest, zet je de totale inzet van je verloren ronde achter het laatste getal. Je reeks is dan ‘1+2+1+1+2’. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk een leeg velletje papier overhoudt.

De winst

Geld-winnenHet systeem van Labouchere geeft een vrij betrouwbare indicatie van je winst. Ongeacht hoe lang de reeks duurt, wanneer je papiertje uiteindelijk leeg is heb je 5 fiches gewonnen. Soms kan dat best een aantal ronden duren, maar zolang je je houdt aan het systeem zul je altijd op een standaard uitkomst eindigen.

De risico’s

Dit systeem kent minder risico’s dan systemen die voortdurend je inzet willen verdubbelen. Toch kunnen de getallen in je reeks behoorlijk hoog worden, wanneer een reeks wat langer duurt. Zo is het niet ondenkbaar dat je reeks er zo uit komt te zien: ‘3+4+4+7+10’. Wanneer je nu verliest (met een inzet van 13) wordt je nieuwe inzet 23. Het is dan een mogelijkheid om je reeks in te delen in een aantal kleinere reeksen, waardoor je geen grote inzetten hoeft te doen. Je kunt dit doen door de reeks simpelweg in tweeën te delen, maar je kunt ook alle getallen bij elkaar optellen en dan door twee delen. In dit voorbeeld is de optelsom 28, waardoor je twee nieuwe reeksen kunt maken met als uitkomst 14. Je moet dan echter wel wat langer spelen om te eindigen op je doel, wat natuurlijk een risico met zich meebrengt. Over het algemeen genomen wordt de methode van Labouchere echter gezien als een systeem met zeer weinig risico en met veel speelplezier.

Detectie van deze Blackjack tactiek

strategie-voor-blackjackZoals bekend kijkt er altijd iemand mee bij het gokken. Wanneer je gebruik maakt van duidelijke systemen, zoals het tellen van kaarten of het verdubbelen van inzet, heb je kans dat dit wordt opgemerkt. De Labouchere tactiek heeft als voordeel dat het nauwelijks op te merken is. Je maakt gebruik van kleine getallen en lage inzetten, waardoor je niet opvalt. Daarnaast is het systeem, wanneer je de getallen in je hoofd hebt, schijnbaar willekeurig en is het vrijwel niet te detecteren.